AÖF Bahar Dönemi Ders Ekle-Sil İşlemi ve Kredi Kartı İle Online Ödeme Nasıl Yapılır?
Bahar Dönemi Ders Ekle-Sil İşlemi ve Kredi Kartı/Banka Kartı İle Online Ödeme Nasıl Yapılır?
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2016-2017 öğretim yılı bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri, "Ders Ekle-Sil İşlemi" ve "Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle" gerçekleşecektir. Kayıt yenileme yapacak öğrencilerin, ders ekle-sil ve kredi kartı ya da banka kartı ile online ödeme işlemlerini nasıl yapacağını anlatan aşağıdaki PDF belge bu konuda sizlere yardımcı olacaktır.
2016-2017 Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız
2016-2017 Bahar Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri için Tıklayınız
Bahar Dönemi Ders Ekle-Sil İşlemi ve Kredi Kartı/Banka Kartı İle Online Ödeme Nasıl Yapılır?
BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ
Ders ekle-sil işlemleri 13 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 24 Şubat 2017 Cuma günü sona erecek.Bu tarihten sonra İnternetten veya başka bir yöntemle ders ekle-sil işlemi yapılması mümkün değildir!
Kayıt yenilemenin son günü olan 24 Şubat 2017 Cuma tarihinde provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapılamamakta ancak İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23.30’a kadar, şubelerden ise mesai saati bitimine kadar ödeme yapılabilecektir.
DERS EKLE-SİL İŞLEM ADIMLARI
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin önlisans ve lisans programlarına 2016–2017 öğretim yılından önce kayıt yaptırmış olan öğrenciler ders ekle-sil işlemini, http://aof.anadolu.edu.tr adresinin Ders Ekle-Sil Otomasyonu bağlantısından yapacaklardır.
UNUTMAYIN!
Kayıt yenileme tarihleri kesinlikle uzatılmayacaktır. İnternetten ders ekle-sil yapmanız kayıt yenileme için yeterli değildir.
Kayıt yenileme tarihleri içerisinde, öğrencilerimizin kayıt yenileme işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini, öğrenci sayfalarından mutlaka kontrol etmeleri gerekmektedir. Açıklamalar doğrultusunda ders ekle-sil adımlarını tamamlayarak ders ekle-sil işlemlerinizi gerçekleştiriniz ve işleminizin sonunda elde edeceğiniz elektronik belgenin (PDF) yazıcı dökümünü alınız.
AÖF DERS EKLE-SİL KURALLARI
•2016-2017 öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrenciler bahar döneminde ders ekle-sil işlemi yapamazlar ancak 2017-2018 öğretim yılında yapabilirler.
•2016-2017 öğretim yılından önce kayıt yaptırmış olan öğrenciler Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya ders ekleyebilirler.
•Ders ekle-sil işlemi bir üst dönemin derslerinden başlayarak yapılır. Ancak öğrenciler tekrar ettiği dersleri eksiltemezler.
•Ders ekle-sil işlemi kayıt yenileme döneminde, o dönem için yapılır sonradan itiraz edilemez. Öğrenciler sorumlu oldukları derslerin tamamından başarılı olmadan mezun olamayacaklarından, eksilttikleri dersleri dersin açıldığı ilgili dönemde almak zorundadırlar.
•Ders silindiğinde o dersten sorumlu olunmayacağı anlamına gelmez.
•Kayıt yenileme tarihleri içerisinde bankaya ödeme yapmadığınız sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirsiniz. Bankaya yapacağınız ödeme tutarları alacağınız derslerin kredisine göre belirlenmektedir.
•Ders ekle-sil işlemi sonucunda alınan derslerin toplam kredisi ve banka ödeme bilgileri değişeceğinden, bankaya ödeme yaptıktan sonra ders ekle-sil işlemi yapılması mümkün değildir.
•Kayıt yenileme tarihleri içerisinde kayıt yenileme bedelini bankaya ödeyen, ancak tekrar ders eklemek isteyen öğrenciler için kayıtlar 13 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 24 Şubat 2017 Cuma günü sona erecek.45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/ adresinin Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri bağlantısından ders ekle işlemi yapabilirler.
•Fakülte tarafından 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması ders kodu sırasında yapılmıştır. Öğrenciler 30 AKTS kredilik dersin üzerine isterlerse 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde bulunduğu dönem veya üst dönemden ders ekleyebilirler.
•Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler 45 AKTS krediye kadar ders ekleyebilirler. Bu durumda olan öğrencilerin ders ekle-sil ekranına girerek ders durumlarını kontrol etmeleri yararlarına olacaktır.
•Lisans programlarında birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5 ve 7. yarıyıllardan; ikinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6 ve 8. yarıyıllardan; üçüncü yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarıyıldan; dördüncü yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 8. yarıyıldan ders alamaz.
AÖF DERS EKLE-SİL ADIMLARI NELERDİR?
Sponsorlu bağlantılar
Son yorumlar
- yardım lazım
8 years 28 weeks önce - Arkadaşlar ygs3 195 ygs 4 196
8 years 28 weeks önce - Aöf taban puanları
8 years 28 weeks önce - ygs
8 years 28 weeks önce - 1998 telekominikasyon mezunuyum
8 years 33 weeks önce - tek ders sinavi
8 years 33 weeks önce - merhaba ben 2 yıllık adalet
8 years 33 weeks önce - aöf not ortalaması
8 years 33 weeks önce - a.ö.f. ilahiyat 2.
8 years 34 weeks önce - KAYIT ????
9 years 2 weeks önce
Yorumlar
Yeni yorum gönder