AÖL I.Dönem Sınav Sonuçları Açıklandı mı? (AÖL 2017)



AÖL 2017 I.Dönem Sınav Sonuçlarını Öğrenmek için Tıklayınız

Açıköğretim Lisesi için ilk dönem sona erdi. Şimdi ise merakla AÖL 1.dönem sınav sonuçları merak ediliyor. 2016-2017 eğitim yılında ise sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı MEB AÖL resmi sitesinden duyuruldu.

Açıköğretim Lisesi'nde sınavlar gerçekleşti. Öğrenciler ise sınav sonuçlarını merakla bekliyorlar. MEB ve AÖL resmi sitesi üzerinen sınava dair soru ve cevapları yayınlandı.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı I. dönem sınav sonuçlarının internette yayınlanması için belirtilen tarih olarak Şubat 2017 tarihi gösteriliyor. Öğrenciler en son AÖL 1.dönem dönem sınavlarını gerçekleştirdiler. Ocak 2017 tarihlerinde yapılan sınavların soru ve cevapları açıklanmış durumda.


AÖL SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL 2016-2017 İŞ TAKVİMİNE ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ


Sınavlar yapıldıktan sonra, cevap kâğıtları Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunmakta ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda "Kopya Analiz Tekniği" 13 kullanılmaktadır. Sınavınızın iptal edilmemesi için cevap kâğıdınızı kimseye göstermeyiniz, kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz.

 Cevap kâğıtlarını okumak için düzenlenmiş optik okuyucular, hatasız kodlanan cevapları değerlendirdiği için kodlama yaparken dikkatli olunuz.

AÖL Sınav Sonuçlarının Duyurulması

 Sınav sonuçları internet ortamında “www.aol.meb.gov.tr” adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçim işlemlerini yapması gerekmektedir.

Sınav Sonuçlarına İtiraz Edilmesi


 Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının (www.aol.meb.gov.tr) ve (www.maol.meb.gov.tr) internet adreslerinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) gün içinde dilekçeyle Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne ( link verilecek (http://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlara-itiraz/icerik/18) yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

a. Öğrenciler, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, MEB Sınav İtiraz (Kurumsal Tahsilât) Programı aracılığı ile yapacaklardır.

b. Sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına itiraz başvurusunda bulunacak öğrencilerin başvuruları, 20 TL (On TL) sınav itiraz ücreti banka dekontu/makbuzu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe (itiraz gerekçeleri ayrıntılı olarak belirtilerek) ile yapılması gerekmektedir.

c. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, öğrencilerin bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

d. İtirazların cevaplanmasında Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

e. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar, adaya ait T.C. Kimlik Numarası/Öğrenci Numarası belirtilmeyen, banka dekontu eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler ile Faks yada telefon yolu ile yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Sınav yeri değişikliği istekleri

Öğrencilerimiz, Yeni Kayıt ya da Kayıt Yenileme işlemi sürecinde, internet sayfamızdan sisteme öğrenci no ve şifresiyle girerek, sınav yeri bilgilerini değiştirebilir.

Ancak sınava yaklaşık 55 gün ve daha az bir süre kaldığında (Bu süre iş yüküne göre değişebilmektedir), öğrencilerimizin sistemden sınav yeri değişikliği yapma hakkı kaldırılmaktadır. Bu süreç içerisinde, Yeni Kayıt ya da Kayıt Yenileme işlemini yaptırmış ve sınav yerini belirlemiş öğrencilerimizden, mazeretleri dolayısı ile (deprem, sel vb. gibi doğal afetler, askerlik, zorunlu tayin) başka bir sınav merkezinde sınava girmek zorunda olanlar, mazeretlerini belgelemek kaydıyla, sınav tarihinden 2-3 gün önce, sınava girmek istedikleri yerdeki İl/İlçe Sınav Yürütme Kuruluna başvurmak suretiyle yedek salonlarda sınava girebilirler. Mazeret beyanı olmayan öğrencilerimiz yedek salonlarda sınava alınamazlar.

Sınavlar nerede yapılıyor?

2014 yılı Mart ayı itibarı ile 709 il ve ilçe merkezinde sınav yapılmaktadır. Sınav merkezlerini görmek için tıklayınız. Sınavda öğrencinin yanında bulundurması gereken belgeler nelerdir?

Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi (AÖL Bilgi Yönetim Sistemine girip alınacak),Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da ehliyet, pasaport)Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ,Kurşun kalem ve silgi.

Dikkat: Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır.


AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI
Açık Öğretim Lisesi Alanlı Öğrenci Mezuniyet Şartları


Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması,
Öğrencilik Durumu "Mezuniyet İncelemesinde" Ne Demektir


SINAVLARA NASIL HAZIRLANABİLİRİM

Milli Eğitim Bakanlığı, Açıköğretim Okulları öğrencilerinin televizyon, radyo ve internet teknolojilerini kullanarak sınavlara hazırlanabilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturmuştur. Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin sınavlara çalışırken yaralanabileceği kaynaklar aşağıdaki maddelerde sıralanmıştır.

Kitap Dağıtım Merkezlerinden aldığınız Açıköğretim Okulları ders kitapları (ders notları) ile hazırlanabilirsiniz. Daha önceki Açık Öğretim Lisesi

Bazı Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri, Açıköğretim Okullarında okutulan bazı dersler için kurs düzenlemektedirler. Sizin için açılan bu kurslara katılarak hazırlanabilirsiniz.

Unutmayınız ki bu sınavların telafisi, örgün eğitimde olduğu gibi mümkün değildir. Bu nedenle lütfen bu sınavlara girmenizi engelleyebilecek unsurlara dikkat ediniz.Sınavda mutlaka Sınav Giriş Belgeniz ile geçerli bir kimlik belgenizi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport) yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Sınavdan en az yarım saat önce sınav yerinizde olmalısınız. Aksi takdirde bu nedenlerden dolayı sınava alınamayabilirsiniz. Bunun yanı sıra sınav esnasında da cevap kâğıdınızın çevrenizdekiler tarafından görülmediğinden emin olunuz. Sınavlarınızın optik okuyucularda değerlendirmeleri yapılırken aynı zamanda kopya analizi de yapılmaktadır.

Açık Öğretim Lisesi müdürlüğünce yapılan açıklamalar
ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR


Öğrenci ve velilerimizden değişik kanallardan gelen sorular nedeniyle aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Ön Kayıt Durumundaki Öğrencilerimiz

1- Açık Öğretim Lisesi’ne yeni kayıt olan öğrencilerimiz; kesin kayıt işleri onaylandıktan ve veri giriş işlemleri yapıldıktan (lise ara sınıflardan gelenlerin notları sisteme işlendikten) sonra aktif hale gelerek derslerini seçebileceklerdir.

2- Yeni kayıt olanların web sayfamızdaki bilgileri ve yine web sayfamızda bulunan tanıtım sunumunu okumalarını tavsiye ederiz.

3- 2012 yılı ve sonrasında ortaokulu(ilköğretimi)tamamlayarak Açık Öğretim Lisesi’ne kayıt olan (Ara sınıflardan gelenler dahil) herkes zorunlu eğitime tabi olup HER DÖNEM KAYIT YENİLEMEK VE SINAVLARA GİRMEK ZORUNDADIR.



Diplomaların Gönderilmesi

Dönem sınavları sonunda mezun olanların diplomaları Ekim ayı sonunda; ek sınavlar sonuncunda mezun olanların diplomaları ise (her hangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması halinde ) Kasım ayı sonunda koordinatör Halk Eğitimi Merkezlerine gönderilecektir. Diplomalarınızın nereye gönderileceğini – gönderildiğini mezuniyet işlemleri altında bulunan “diploma takip” kısmından görebilirsiniz.


Ek Sınav Sonucunda Mezun Olacaklar

1- Ek sınava sonucunda mezun olan ve öğrencilik durumu “MEZUN” yazan öğrencilerimiz ihtiyaç duymaları halinde ilgili irtibat bürolarından (Halk Eğitimi Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi) çıkma belgesi alabilirler.

2- Durumu “MEZUNİYET İNCELEMESİNDE OLAN ÖĞRENCİ” yazanlar da (dosyalarının irtibat bürolarınca müdürlüğümüze gönderilmeleri halinde) mezuniyet inceleme ve bilgi güncelleme işlemleri yapılarak “MEZUN” konumuna getirilecektir. (Mezuniyet incelemesi sonrası durumları mezuniyete uygun olmayanlar yeniden aktif hale getirilir.)

3- Mezuniyet İncelemesindeyken mezun konumuna gelen öğrencilerimiz de çıkma belgesi alabilirler. Mezuniyet incelemesinde bulunan öğrencilerimiz Çıkma Belgesi veya İlgili Makama-Mezuniyet Yazısı alamazlar.

4- Üniversite kazanmış öğrencilerimizin dosyalarının ilgili irtibat bürosundan müdürlüğümüze (Ankara ya )gönderilip gönderilmediğini kontrol etmeleri yararlarına olacaktır. (Dosyanızın nerde olduğunu öğrenmek için Genel Bilgiler menüsü altındaki Arşiv Bilgileri’ ne bakabilirsiniz.)


Ders Seçme İşlemleri

2016-2017 Eğitim öğretim yılı 1. dönem aktif olan (2016/1 Aktif) öğrencilerimiz için sistem üzerinden ders seçme işlemleri Ekim 2016 de başlayacaktır. Derslerle ilgili öğrencilerimizin lehine yapılan çalışmaların erken tamamlanması halinde daha erken de ders seçme işlemi yapılabilecektir. Ön kayıt durumunda olan öğrencilerimiz ile kaydını yenilemeyen ve durumu 2016/1 aktif olmayan öğrencilerimiz ders seçemez.

Öğrencilerimiz sınava gireceği dersleri mutlaka kendi seçmelidir. Aksi taktirde sistem tarafından seçilen derslerden sınava girmek zorundadır.

Kasım 2016 tarihine kadar Ocak 2017 de yapılacak olan 1. Dönem sınavları için mutlaka ders seçme işlemleri yapılmalıdır. Ders seçimi yapılırken öncelik ortak (zorunlu)derslere verilmelidir.

*** Açık Öğretim Liseleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için Buraya Tıklayınız
AÖL Haberleri