AÖF Büro WEB Hizmetleri Giriş



Büro Hizmetleri

Merkez Büro ve AÖF Büroları Tarafından Verilen Öğrencilik Hizmetleri

Ülkemizin en küçük yerleşim biriminde bile öğrencisi olan Anadolu Üniversitesinin, öğrenci hizmetlerini verebilmek için Türkiye’de 81 ilde ve K.K.T.C Lefkoşa’da olmak üzere toplam 103 AÖF bürosu ve Eskişehir’de Merkez Büro bulunmaktadır. Öğrenci hizmetlerinin bazıları Merkez Büro tarafından bazıları ise illerde bulunan AÖF büroları tarafından verilmektedir. Hangi hizmeti nereden alabileceğiniz ilgili bölümde açıklanmaktadır.


AÖF Merkez Büro Adresleri için Tıklayınız

AÖF Bürolarının Adres ve Krokileri için Tıklayınız


1. Öğrenci Belgesi

Öğrenciler, AÖF bürolarına bizzat veya posta yoluyla başvurarak öğrenci belgesi alabilirler.

Öğrenci belgenizin hatalı bilgi ile dökülmemesi için bilgilerinizi (https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/) adresi “Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu (Türkiye)” linkine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak kontrol edebilir, hatalı bilgi var ise düzeltilmesi için AÖF bürolarına başvurabilirsiniz.


2. Askerlik Tecil İşlemleri

Kayıtlı öğrencilerimizden askerlikle ilişkisi olanlar için öğrenim durumlarına ilişkin bilgi her yıl Askeralma Dairesi Başkanlığına (ASAL) toplu olarak gönderilmektedir. Fakültemizce, öğrencilik durumu zamanında bildirilmiş olmasına rağmen bazı askerlik şubeleri, öğrencilerimize duyuru çıkararak öğrenci durum belgesi istemektedirler. Böyle bir durumla karşılaşan öğrenciler, AÖF bürolarına bizzat başvurup “Öğrenci Durum Belgesi” (EKC2) alarak askerlik şubelerine verebilirler.

Posta yoluyla öğrenci durum belgesi (EKC2) almak isteyen öğrenciler, AÖF bürosuna dilekçelerini gönderdikleri takdirde öğrenci durum belgeleri ilgili askerlik şubelerine gönderilecektir.

Öğrenci durum belgenizin (EK-C2) hatalı bilgi ile dökülmemesi için bilgilerinizi (https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/) adresi “Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu (Türkiye)” linkine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak kontrol edebilir, hatalı bilgi var ise düzeltilmesi için AÖF bürolarına başvurabilirsiniz.

Askerlik şubeleri, çağı geldiği hâlde zamanında başvuru yapmayan öğrencilere para cezası uygulamaktadır. Bu nedenle şubelerinden askerlik işlemleri için çağrılan öğrenciler, AÖF bürolarından öğrenci durum belgesi (EKC2) alarak şubelerine vermelidirler. Doğacak mağduriyetten Anadolu Üniversitesi sorumlu olmayacaktır.
Milli Savunma Bakanlığınca Üniversitemize gönderilen yazıda “1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun 35/C maddesi gereğince 29 yaşından büyük öğrencilerin askerlikleri ertelenmemektedir.

Ancak, okula kayıt yaptıran ve askerlik erteleme hakkı bulunmayanlardan silahaltına alınanların, kanuni izinlerine mahsuben sınava girebilmeleri için yeteri kadar izin verilmektedir.”
denilmektedir. Merkezi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı erkek öğrencilerden, askerliğini yapmayanların yukarıdaki uyarıya göre öğrenimlerini planlamaları yararına olacaktır. Bu kapsamda 29 yaşından büyük erkek öğrencilerimize Askerlik Kanunu gereğince öğrenci durum belgesi verilememektedir.

İkinci üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler askerlik tecil işlemlerinden yararlanamazlar.

İkinci üniversite kapsamında kayıtlı öğrencilerden, örgün öğretimdeki kaydını sildirip askerlik ile ilgili tecil işlemlerinin Fakültemizce yürütülmesini isteyenler, örgün öğretimdeki kaydının silindiğini gösteren belgeyi ve askerlik ilişiksiz belgesini bir dilekçeye ekleyerek AÖF bürolarına vereceklerdir. Bu öğrencilere “Öğrenci Durum Belgesi (EKC2)” hemen düzenlenerek verilecektir.

Ayrıca, önlisans programlarından mezun olup lisans programlarına ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrencilerden önlisans diplomasının fotokopisini ve askerlik ilişiksiz belgesini bir dilekçeye ekleyerek AÖF bürosuna teslim edenlere “Öğrenci Durum Belgesi (EKC2)” hemen düzenlenerek verilecektir.

Öğrenciliğini devam ettirerek askere gitmek isteyenlere "Askere alınmasında Fakültemizce sakınca yoktur." ibareli yazı AÖF bürosunca düzenlenmekte olup öğrencilerimiz bu yazıyla kaydını sildirmeden askere gitme isteklerini askerlik şubelerine iletebilirler.


3. Yabancı Ülkelerce İstenen Öğrenci Belgeleri ve Diğer Belgelerin Onaylanması

Bazı öğrencilerimizin ana ve babaları yurt dışında çalışmakta, çocuğunun yükseköğrenimini sürdürmesi nedeniyle bulundukları ülkelerin sigorta ve benzeri kurumlarından bazı haklar elde etmektedirler. Bu hakların elde edilmesinde kullanılmak ve onaylanmak üzere yurt dışından gönderilen veya Sosyal Güvenlik Kurumunca bu amaca yönelik olarak istenen formlar Merkez Büro tarafından doldurularak onaylanmaktadır. Bu nedenle yurt dışından gelen öğrenci belgelerinin onayı için posta ile veya bizzat Merkez Büroya başvurulması gerekmektedir. AÖF büroları size bu konuda bilgi verecek herhangi bir belge onaylamayacaklardır.Bazı öğrencilerimiz ise yurt dışına gönderilmek üzere öğrenci belgesi talep etmektedirler. Bu istekleri AÖF büroları tarafından karşılanmaktadır.


4. Büro, Sınav Merkezi ve Kişisel Bilgi Değişiklikleri

Öğrencilerimizin internet başvurusunda verdikleri nüfus bilgileri (http://www.nvi.gov.tr) adresindeki bilgilerle karşılaştırılacak, farklı bilgi bulunması hâlinde (http://www.nvi.gov.tr) adresindeki bilgilere göre düzeltilecektir. Bu işlemden sonra öğrencilerin bilgilerinde değişiklik olması hâlinde öğrenciler bilgi değişikliklerini, yapacak oldukları değişikliğin niteliğine göre (https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/) adresi “Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu (Türkiye)” linkine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak, AÖF bürolarından veya 444 10 26 numaralı telefondan yaptırabilirler.


4.1. (https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/) Adresinden Yapılabilecek Bilgi Değişiklikleri

Öğrenciler; adres, büro, sınav merkezi, e-posta adresi, telefon numarası ve meslek bilgisi değişiklik işlemlerini (https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/) adresi “Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu (Türkiye)” linkine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak gerçekleştirebilirler.

İnternetten değişiklik yapma olanağı olmayan öğrenciler, değişiklik işlemlerini AÖF bürolarından veya 444 10 26 numaralı telefonu bizzat arayarak yaptırabilirler. Eş, anne, baba, kardeş gibi yakınlar değişiklik yaptıramazlar.

AÖF bürosundan yapılacak bilgi değişiklikleri için öğrenciler bizzat başvurmak zorundadırlar.

Sınav merkezi değişikliği, sınav organizasyonu başladıktan sonra yapılırsa bir sonraki sınavlar için geçerli olur. Bu nedenle sınav merkezi değişikliği yaptırırken aşağıda verilen tarihleri ve açıklamaları göz önüne alarak işlem yaptırınız.


AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ SINAV MERKEZİ DEĞİŞİKLİKLERİ İÇİN SON TARİHLER

Güz Dönemi Ara 11 Ekim 2016 Son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, güz dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Güz Dönemi Dönem Sonu 29 Kasım 2016 Son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, güz dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Ara 28 Şubat 2017 Son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, bahar dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Dönem Sonu 18 Nisan 2017 Son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, bahar dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.


Fakültemizce adresinize yapılacak gönderilerin zamanında size ulaşması ve mağdur olmamanız için yerel yönetimlerce mahalle, cadde, sokak ve kapı numaralarında yapılan yeni düzenlemelere ilişkin değişiklikleri yapmanız yararınıza olacaktır.


4.2. AÖF Bürosundan Yapılabilecek Kişisel Bilgi Değişiklikleri

Öğrenciler, Fakültemiz kayıtlarındaki kimlik bilgilerinde değişiklik olması hâlinde, yeni bilgilere ait resmî belgelerle (mahkeme kararı, uluslararası aile cüzdanı, nüfus kayıt örneği gibi) AÖF bürolarına başvurduklarında gerekli değişiklik yapılacaktır.

Ad ve soyad, doğum tarihi bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, ücret ödemeden aşağıda 5’inci maddedeki açıklamaya uygun başvurarak yeniden kimlik kartı isteğinde bulunacaklardır.


5. Yeniden Öğrenci Kimlik veya Tanıtım Kartı Düzenlenmesi

Kayıt yaptıran veya kayıt yenileten öğrenciler “Öğrenci Kimlik” veya “Tanıtım Kartı”nın kaybolması ya da kullanılamaz hâle gelmesi durumunda herhangi bir AÖF bürosuna bizzat başvurup aşağıdaki koşulları yerine getirerek öğrenci kimlik veya tanıtım kartının yeniden düzenlenmesini isteyeceklerdir.


Bunun için öğrenciler;

a) Öğrenci kimlik veya tanıtım kartını kaybettiğini belirten bir dilekçe yazmalıdır.

b) ₺10.00 kimlik kartı bedelini Anadolu Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün T.C. Ziraat Bankası Anadolu Üniversitesi Şubesi TR 070001001900400036895009 IBAN numaralı hesabına yatırıp bankadan alınan dekontun aslını dilekçeye ekleyerek AÖF bürosuna bizzat başvurmalıdırlar.

Kimlik kartı için ödemeniz gereken bedelin bankaya mektup, posta havalesi, EFT, kargo vb. yolla gönderilmesi hâlinde işlem yapılmaz ve yatırılan tutar iade edilmez.Öğrenciler hazırlanan yeni öğrenci kimlik veya tanıtım kartlarını fotoğraflı özel kimlik belgesi ile birlikte (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi gibi) bağlı oldukları AÖF bürosuna bizzat başvurarak alabilirler.

Kaybolan öğrenci kimlik veya tanıtım kartının bulunması veya yeniden kimlik kartı düzenletilmesinden vazgeçilmesi hâlinde bankaya yatırılan tutar iade edilmez.Posta yoluyla veya bir yakınınız aracılığı ile öğrenci kimlik veya tanıtım kartı çıkartılması mümkün değildir.


6. Ders Kitaplarının Dağıtımı

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde kayıt yaptıran ve kayıt yenileten öğrencilerin ders kitaplarının dağıtımı AÖF bürolarından yapılacaktır.


Yabancı Dil Eğitimi Ders Kitapları

Dönemlik-kredili sisteme geçen Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin bölüm ve programlarında okutulan yabancı dil dersleri tekrar düzenlenmiştir. Buna göre öğrenciler önlisans programlarında Avrupa Dil Portfolyosu A2 seviyesinde, lisans programlarında ise Avrupa Dil Portfolyosu B1 seviyesinde yabancı dil eğitimi görmek zorundadırlar.

Yabancı dili İngilizce olan öğrenciler; İngilizce I dersinde Cambridge Touchstone A1 düzeyi İngilizce Eğitim Seti, İngilizce II dersinde Cambridge Touchstone A2 düzeyi İngilizce Eğitim Seti kullanılacaktır. Touchstone İngilizce Eğitim Setleri “Öğrenci Kitabı”, “Öğrenci Rehberi”, “DVD Video”, “DVD-ROM”, “Touchstone Online” internet ortamındaki ders malzemeleri ve TV programlarından oluşmaktadır. Öğrenciler Touchstone Online’a Öğrenci Kitabı içerisinde verilen erişim koduyla girebileceklerdir.

Yabancı dili Almanca olan öğrenciler; Almanya’da yerleşik Klett Yayınevi ile yapılan işbirliği sonucu Almanca derslerinde Klett Yayınevinin Üniversitemizin açıköğretim sistemine göre uyarladığı (Aussichten) ders materyallerini kayıt yaptırdıkları AÖF bürolarından alacaklardır.

Yabancı dili Fransızca olan öğrenciler; Fransız dili eğitimi alanında yazılı ve görsel-işitsel materyaller üreten Cavılam (Centre d’Approches Vivantes des Langues et des Medias) Dil Öğretim Merkezi ve Hachette Kitap Gurubu (Groupe Livre Hachette İnternational:GHI) ile yapılan işbirliği sonucu hazırlanan ders materyallerini kayıt yaptırdıkları AÖF bürolarından alacaklardır.


7. Kayıt Silme

Kayıt sildirmek isteyen öğrencilerin, aşağıda belirtilen belgeleri tam olarak hazırlayarak AÖF bürolarından birine bizzat başvurmaları gerekmektedir. Geçmiş öğretim yıllarına ait öğretim gideri ve öğrenim ücreti/öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin kayıtlarının silinebilmesi için AÖF bürosuna başvurmadan önce bu borçlarını bankaya ödemeleri gerekmektedir.


Kayıt sildirmek için öğrencilerin;

a) Kaydını sildirmek istediğini açıkça belirten imzalı ve tarihli dilekçeyi,

b) Öğrenci kimlik kartını, başvurdukları AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.


Posta ile kayıt silme işlemi yapılmaz!

Kayıt silme işlemi öğrencinin bizzat AÖF bürosuna başvurmasıyla yapılacaktır. Anne, baba, kardeş ve eş gibi yakınları kayıt sildirme işlemi yaptıramazlar.Öğrenci kimlik kartını ibraz edemeyenlerin özel belgelerle kimliğini kanıtlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde kayıtları silinmez.

Kayıt silme işlemi; öğrenciye, ilgili askerlik şubesine, Anadolu Üniversitesi otomasyon sistemine aynı anda bildirildiği ve kayıt silme işleminin iptal edilmesi mümkün olmadığı için öğrencilerimiz kayıt silme konusunda kesin kararlarını vermeden AÖF bürolarına başvurmamalıdırlar.


8. Önlisans Yazısı

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri lisans bölümü öğrencilerinden, ilk dört yarıyılından en az 120 AKTS kredilik ders alarak, başarılı olan, FF, YZ ve DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getirenler, Açıköğretim Fakültesi bürolarından birine dilekçeyle başvurarak önlisans yazısı alabilirler.

Önlisans yazısı almak için kayıt sildirmek gerekmemektedir.

Başvuran öğrencilere önlisans yazısı, dönem sonu sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 10 gün sonra verilmektedir.


9. Başarı Belgesi

İngilizce Öğretmenliği Lisans Bölümünde ilk dört yarıyıldaki derslerinin tamamından başarılı olan öğrenciler, Millî Eğitim Müdürlüklerindeki işlemlerinde kullanılmak üzere AÖF bürolarına başvurarak başarı belgesi alabilirler. Başarı belgesi almak isteyen öğrencilerin, dönem sonu sınav sonuçları ilan edildikten 10 gün sonra şahsen ya da posta ile AÖF bürolarına başvurmaları gerekmektedir.


10. Mezuniyet ve Sonrası İşlemler

Kayıtlı olduğu önlisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans bölümünde en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans veya önlisans diploması verilir.
Mezunlara verilen diploma ve diğer belgelerle ilgili açıklamalar aşağıda verilmektedir.


10.1. Diploma

Diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçları İnternetten açıklandıktan sonra (staj yükümlülüğü bulunan öğrencilerin stajlarını tamamladıklarını belgeledikten, laboratuvar uygulaması bulunan öğrencilerin laboratuvar çalışmasını tamamladıktan) 20 gün içinde hazırlanarak mezunlarımıza verilmek üzere bağlı oldukları AÖF bürolarına gönderilmektedir.

Mezunlarımız bağlı oldukları AÖF bürosuna öğrenci kimlik kartıyla bizzat başvurarak kendileri veya yasal vekilleri imza karşılığında diplomalarını alabilirler. Bunların dışında hiç kimseye diploma verilmez. Diplomalar öğrencinin adresine veya istediği resmî kurumlara posta veya kargo ile gönderilmez. AÖF büroları arasında diploma gönderme işlemi yapılmaz. Ayrıca mezunlara diploma asılları verildiğinden onaylı fotokopileri verilmez.

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden mezun olan öğrencilerimizden bazıları resmî veya özel kuruluşlara verilmek üzere onaylı diploma fotokopisi istemektedirler. 31 Temmuz 2009 tarih ve 27305 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan “Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğinin” 8/d maddesinde “İstenen belgenin aslının getirilmesi hâlinde, belgenin fotokopisi, aslının uygunluğu kontrol edildikten sonra ilgili görevli tarafından isim ve unvan yazılarak tasdik edilir.” denilmektedir. Onaylı diploma fotokopisi isteyen resmî ve özel kuruluşların bu maddeye göre diploma fotokopisini onaylayarak işlem yapmaları gerekmektedir.

Diplomalar sınav sonuçları açıklandıktan sonra en kısa sürede hazırlanarak mezunların bağlı oldukları AÖF bürosuna gönderildiği için mezunlarımıza diploma haricinde geçici mezuniyet belgesi, öğrenim belgesi, yazı gibi mezuniyeti belirten hiçbir belge verilmemektedir. Bu nedenle mezunlar Dekanlık, Merkez Büro veya AÖF bürolarından diploma dışında herhangi bir mezuniyet belgesi talebinde bulunmamalıdır; bu yöndeki talepler kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

Fakülteye öğretim gideri ve öğrenim ücreti/öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin diplomaları borçlarını ödemedikçe verilmemektedir.

Diploma düzenlendikten sonra AÖF bürosundan diplomanızı teslim almadan diploma üzerindeki kimlik bilgilerinizin doğruluğunu (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi vb. resmî bir kimlik belgesi ile) kontrol ediniz.

Ayrıca, mezuniyet tarihinden sonra kimlik bilgilerinde bir değişiklik olması hâlinde buna göre yeni diploma düzenlenmeyecektir.


10.2. Lisans Bölümünde Okurken Önlisans Diploması Alınması

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri lisans bölümü öğrencilerinden, ilk dört yarıyılından en az 120 AKTS kredilik ders alarak, başarılı olan, FF, YZ ve DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getirenler, bölümden kaydını sildirmek koşuluyla önlisans diploması alabilirler.

Önlisans diploması almak için sınav sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 10 gün sonra AÖF bürosuna, "kaydınızın silinerek önlisans diploması düzenlenmesi isteğini açıkça belirten" imzalı, adresli dilekçeniz ve öğrenci kimlik kartınız ile bizzat başvurmanız gerekmektedir. Fakülteye öğretim gideri ve öğrenim ücreti/öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin önlisans diploması talebinde bulunmadan önce bu borçlarını bankaya ödemeleri gerekmektedir.

Önlisans diploması için başvurduktan 15 gün sonra bağlı olduğunuz AÖF bürosundan bizzat veya yasal vekiliniz aracılığı ile imza karşılığında önlisans diplomanızı alabilirsiniz. Diplomalar posta ile gönderilmez, AÖF büroları arasında diploma gönderme işlemi yapılmaz. Ayrıca mezunlara diploma asılları verildiğinden onaylı fotokopileri verilmez.

Hazırlanan önlisans diplomasındaki kimlik bilgilerinin doğruluğunun kontrol edilebilmesi için diplomanızı teslim alırken kimlik bilgilerinizi gösteren resmî bir kimlik belgesinin yanınızda bulunması gerekmektedir.


10.3. Diploma Eki (Diploma Supplement)

“Diploma Eki”, diploma ile birlikte verilen ve verildiği kişinin sahip olduğu derece ve derecenin düzeyi, içeriği ve işlevi hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi amaçlayan uluslararası bir belgedir. Bu belge ayrıca ulusal eğitim sistemini açıklayan bilgileri içermektedir.

“Diploma Eki”, diplomaya ek bir belge olup diploma yerine kullanılamaz; ancak diploma ile birlikte geçerlidir.

“Diploma Eki”nin en önemli amaçlarından biri, yükseköğretimde şeffaflığı artırmak ve dolayısıyla derecelerin akademik ve mesleki açıdan adil ve tarafsız bir şekilde değerlendirilmesini sağlamaktır. “Diploma Eki”nde herhangi bir yargı ya da önermeye yer verilmez.


10.4. Yeniden Lisans ve Önlisans Diploması Düzenlenmesi

Diplomanın kaybı veya kullanılamaz duruma gelmesi hâlinde, mezunlara daha önce verilen diplomadaki bilgilerin aynen yer alması koşuluyla yeni bir diploma düzenlenir. Bu diplomanın ön yüzünde “İkinci Nüsha (Duplicate Copy)” ibaresi yer alır. “İkinci Nüsha Diploma”nın da kaybı hâlinde diplomanın kaçıncı defa verildiğini gösteren ikinci nüsha diploma düzenlenir.

“İkinci Nüsha Diploma” isteyenler, Anadolu Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün T.C. Ziraat Bankası Anadolu Üniversitesi Şubesi TR 070001001900400036895009 IBAN numaralı hesabına ₺80.00 tutarındaki ücreti ödeyip bankadan aldıkları dekontun aslını dilekçelerine ekleyerek AÖF bürosuna başvurabilirler. “İkinci Nüsha Diploma”, başvurudan itibaren en geç 20 gün içerisinde düzenlenmektedir. Düzenlenen “İkinci Nüsha Diploma”nızı bağlı olduğunuz AÖF bürosundan bizzat veya yasal vekiliniz aracılığı ile imza karşılığında alabilirsiniz.“İkinci Nüsha Diploma” düzenlenebilmesi için ödemeniz gereken tutarın bankaya mektup, posta havalesi, EFT, kargo vb. yolla gönderilmesi hâlinde işlem yapılmaz ve yatırılan tutar iade edilmez.

Kaybolan diplomanın bulunması veya “İkinci Nüsha Diploma” düzenletilmesinden vazgeçilmesi hâlinde bankaya yatırılan tutar geri verilmez.


10.5. Not Durum Belgesi (Transkript)

Mezun olan öğrencilere “Diploma”, “Diploma Eki (Diploma Supplement)” yanında “Not Durum Belgesi (Transkript)” verilir. “Not Durum Belgesi” öğrencilerin fakültedeki öğrenimleri süresince aldıkları derslerdeki başarı durumunu gösteren bir dökümüdür.

Hâlen kayıtlı olan öğrencilere verilen “Not Durum Belgesi”, öğrencinin geçmiş dönemlerde aldığı derslerdeki durumunu göstermektedir.

Not Durum Belgesi”; öğrencilerin kendilerine verilebileceği gibi dilekçelerinde belirttikleri kişi, kurum ve kuruluşlara da gönderilmektedir.

Açıköğretim Fakültesi önlisans programları veya meslek yüksekokullarını tamamlayıp dikey geçişle Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine kayıt yaptırıp mezun olan öğrencilerin, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 6/6. maddesi uyarınca, genel not ortalaması lisans bölümlerinde almış olduğu derslere göre belirlenir.


10.6. Ders İçerikleri (Müfredat)

Merkezi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı öğrenciler almış oldukları derslerin ders içeriklerini dilekçe ile başvurmaları hâlinde AÖF bürolarından alabilirler.


10.7. Onur ve Yüksek Onur Belgesi

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine kayıtlı öğrencilerden;

En az 30 AKTS kredilik ders alıp, aldığı bütün derslerden başarılı olan, Dönem Not Ortalaması 3,50 veya üzeri olanlar Yüksek Onur Öğrencisi, not ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olanlar Onur Öğrencisi sayılır. Ancak disiplin cezası alan, FF, YZ, DZ ve EK notu alan öğrenciler belirtilen not ortalamalarını sağlasalar bile Yüksek Onur Öğrencisi veya Onur Öğrencisi sayılmaz.

Genel Not Ortalaması 3,50 veya üzeri olanlar Yüksek Onur Öğrencisi, Genel Not Ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olanlar Onur Öğrencisi olarak mezun olur. Ancak, disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen Genel Not Ortalamasını sağlasalar bile Yüksek Onur Öğrencisi veya Onur Öğrencisi olarak mezun olamaz.

Öğrencilerimize ve mezunlarımıza verilmek üzere hazırlanan “Onur Belgesi” ve “Yüksek Onur Belgesi” 2012-2013 öğretim yılı güz döneminden itibaren öğrencilerimizin fakülte kayıtlarındaki adreslerine gönderilmektedir. Öğrenci adreslerine ulaşmayan postalar öğrencinin bağlı olduğu AÖF bürosuna iade edilmektedir.