AÖF Sınav Soruları ve Cevapları (27 - 28 Mayıs 2017)



Anadolu AÖF sınav soruları 2017, AÖF final soruları 27 - 28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan AÖF final sınav soruları cevap anahtarı ile sınav yorumları bu sayfada. 27 - 28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan açıköğretim final sınavı hakkındaki bu sayfamızda sorular ve cevapları bulabilirsiniz.


Açıköğretim fakültelerinde okuyan öğrencilerimiz 27 - 28 Mayıs 2017 tarihlerinde final sınavlarına giriyorlar. Yapılan bu final sınavlarının soru ve cevaplarını sitemizde bulmanı mümkün.

AÖF 2017 Final Sınav soruları ve cevapları için Tıklayınız

AÖF Öğrenci Girişi Yapmak için Tıklayınız

27 - 28 Mayıs 2017 Açıköğretim final sınavlarına binlerce öğrenci giriyor. Açıköğretim Fakültesi sınavdan sonra soru ve cevapları yayınlıyor. Sorular ve cevaplar açıklanır açıklanmaz bu sitede yer alacaktır. Bizi takip ederek sorulara ve cevaplarına ulaşabilirsiniz.


AÖF 2017 Bahar Dönemi Final Soruları ve Cevapları Ne Zaman Açıklanacak?

27 - 28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak olan sınavların soru ve cevapları en geç 3-4 gün içerisinde açıklanacak. Açıklanır açıklanmaz sitemizden soru ve cevaplara ulaşmanız mümkün. AÖF soruları açıklandığında, 2016 AÖF final sınavı soruları yayınlandığında bu sayfada olacaktır.

Bu iki gün içinde yapılan sınavların soru ve cevapları bu salı-çarşamba elimizde olacağını düşünüyoruz. sitemizi takip ederek sorulara ve cevaplara ulaşabilir, bu konu ile ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.AÖF sınavlarından alınan notlar ve bu notların harfli karşılıkları ve anlamları aşağıdaki gibidir.


AÖF Harf notları nedir?

Başarı notlarının hesabından sonra yapılması gereken öğrencilerin başarı notlarına göre o dersi geçip geçmediğinin belirlenmesi işlemidir.

Diğer bir deyişle öğrencinin o dersten aldığı başarı notunun neyi ifade ettiğinin açıklanması yani harf notlarına dönüştürülmesi işlemidir. Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemiyle öğretim yapılan bölüm ve programlarda aşağıdaki harf notları
kullanılmaktadır.

Bu harf notları ve harf notlarının anlamları şunlardır:

AA: Geçer

AB: Geçer

BA: Geçer

BB: Geçer

BC: Geçer

CB: Geçer

CC: Geçer

CD: Koşullu Geçer

DC: Koşullu Geçer

DD: Koşullu Geçer

FF: Tekrar

Kullanılan Diğer Harf Notları

• YT (Yeterli) ve YZ (Yetersiz) notları, ilgili Birim Yönetim Kurulunun kararı ve Sena-tonun onayıyla not ortalamalarına katılması uygun görülmeyen derslerde başarının gösterilmesi için kullanılır. Böyle bir derste yeterli başarı gösteren öğrenciye YT, gösteremeyen öğrenciye YZ notu verilir.

• EK (Eksik) notu, dersin gereklerini zamanında tamamlayamayan öğrenciye verilir. Bu notu alan öğrenci, eksiklerini bir sonraki dönemin başlamasından önce tamamlamak zorundadır. Verilen süre içinde eksiklerini tamamlayan öğrenciye, yeni bir not verilir. Öğrencinin eksiğini tamamlamaması halinde, EK notu o ders için hangi harf notlarının kullanıldığına bağlı olarak FF veya YZ notuna dönüştürülür. EK notu, yerine yeni bir not belirlenene kadar not bildirimi belgelerinde gösterilir, daha sonra gösterilmez.

• MU (Muaf) notu, dikey ve yatay geçiş ile gelen öğrencilerin önceki Yükseköğretim Kurumu’nda alıp başarmış olduğu ve ilgili Birimin Yönetim Kurulu’nca muaf tutulması uygun görülen dersler için verilir.

• KL (Kaldırıldı) notu, programdan kaldırılması ve karşılığı gösterilmemesi nedeniyle öğrencilerin sorumlu tutulmayacağı dersler için verilir.

• SD (Sorumlu Değil) notu, yapılan ders intibakı sonucu öğrencinin sorumlu olmayacağı dersler için verilir.

• DV (Devam Ediyor) notu, bir dönemden uzun süreli bir dersin henüz tamamlanmadığı dönemin sonunda, derse devam etmekte olan öğrencilere verilir.

• DZ (Devamsız) notu, devam koşulunu sağlayamayan öğrencilere verilir. Bu öğrenciler dönem sonu değerlendirilmesine alınmazlar. DZ notu, FF veya YZ notu ile eşdeğerdir.