2018 yılı Nisan ayı konuları

YÖKDİL denklikte kullanılabiliyor mu?

  • anadolu



YÖKDİL sınavının ardından uzun süre geçmesi nedeniyle sonuç tarihi araştırmaları başladı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen 17 Mart tarihli YÖKDİL sınav sonuçları https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/giris adresi üzerinden erişime açılacak. Peki YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

İlk kez geçtiğimiz yıl yapılan YÖKDİL sınavı 17 Mart Cumartesi günü dördüncü kez gerçekleşti. Sınavın üzerinden günler geçmesi nedeniyle sonuç araştırmaları yoğunlaştı. YÖKDİL soruları ve cevapları geçtiğimiz günlerde http://yokdil.yok.gov.tr/ adresi üzerinden erişime açılmıştı. Peki YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Fıtır Sadakası Miktarı Belirlendi

  • dib




2021 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarının 28 TL olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş başkanlığında yapılan toplantıda bu seneki fıtır sadakası 28 lira olarak belirlendi.


Belirlenen bu miktarın, "asgari miktar" olduğu, fıtır sadakasında verilecek miktar konusunda bir üst sınır bulunmadığı ifade edildi. Bu konuda ideal olanın, herkesin kendi hayat standardına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir miktar vermesi olduğu aktarılan açıklamada, söz konusu miktarın, gıda yardımı veya nakdi olarak da ödenebileceğine dikkati çekildi.

Uluslararası İlahiyat Programı Aday Başvuru Sistemi Giriş

  • dib



Uluslararası İlahiyat Programı yurtdışında yaşayan Türk toplumunun çocuklarına Türkiye’de dini yükseköğrenim imkânı sağlamak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ve organize edilen bir burs programıdır.

UİP Aday Başvuru Girişi için Tıklayınız

Bu program, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Amerika ve Avustralya gibi vatandaşlarımızın yaşadığı bölgelerde lise öğrenimini tamamlamış ve bulunduğu ülke vatandaşlığını kazanmış öğrencilerin, Türkiye’deki ilahiyat fakültelerinde lisans düzeyinde dini yükseköğrenim görmelerini amaçlamaktadır.

Uluslararası İlahiyat Programı 2022 başvuruları 01 Mart-27 Mayıs 2022 tarihine kadar devam edecektir.

Mülakat bilgileri, sınav sonuçları ve kayıt bilgileri ile ilgili konular bu sayfadan ilan edilecektir.

Uluslararası İlahiyat Programı Başvurusu 2022

  • dib



Uluslararası İlahiyat Programı 2022 Yılı Başvuruları


Uluslararası İlahiyat Programı 2022 Yılı başvuruları başladı.

Uluslararası İlahiyat Programı yurt dışında yaşayan Türk gençlerine ve Türkiye kökenli olmayan diğer adaylara ülkemizde dini yükseköğrenim imkânı sağlamak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ve koordine edilen bir burs programıdır.

Bu program; yurt dışında lise öğrenimini tamamlamış öğrencilerin, Türkiye’deki ilahiyat fakültelerinde lisans düzeyinde dini yükseköğrenim görmelerini amaçlamaktadır.

Başvuru Tarihleri:
Uluslararası İlahiyat Programı 2022-2023 eğitim-öğretim yılı başvuruları 01 Mart-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacaktır.


Başvuru için şu linke tıklayınız:

İmam hatipli öğrenciler Arapça münazara yarışmalarında dünya birincisi oldu

  • dib

Kocaeli-İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Liseli öğrencileri, Katar tarafından 53 ülkenin katılımıyla düzenlenen Liseler Arası Arapça Münazara Yarışmaları’nda dünya birincisi oldu.

Katar devleti tarafından her yıl Katar Foundation bünyesinde düzenlenen "Liseler Arası Arapça Münazara Yarışmaları"na Türkiye adına katılan Kocaeli-İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Liseli öğrencileri, 53 ülke arasından dünya birincisi oldu. 8-11 Nisan tarihlerinde Katar´ın başkenti Doha´da düzenlenen yarışmaya Türkiye’yi temsilen katılan Kocaeli-İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Liseli öğrencileri finalde Lübnanlı rakiplerini eleyerek dünya birinciliğini aldı. Hazırlık Arapça Dil Projesi uygulayan İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi on beş dil okulundan birisi. Okulun ayrıca, Arapça bilgi ve etkinlik yarışmaları münazara kategorisinde Türkiye birinciliği de bulunuyor.



Anadili Arapça olan ülkeleri elediler

Deizm nedir? Deist kime denir?

  • dib




Tarih boyunca insan toplulukları arasında semavi dinlerin haricinde çeşitli inançlar ve uydurma dinler ortaya çıkmıştır. Bu inanç şekillerinden biri deizm inancıdır. Yaradancılık anlamına gelen bu inanç 17. yüzyıldan itibaren adını duyurmaya başlamıştır. Sadece Tanrı'nın varlığına inanan bunun dışında tüm dinleri reddeden bu inanç dinsel bilgiye dolaysız biçimde sadece akıl yoluyla ulaşılabileceği ilkesini esas alır. Deizm nedir? Deist kime denir?

DEİZM NEDİR?

Yaradancılık anlamına gelen Deizm, evrenin bir yaratıcı tarafından yaratılıp daha sonra bu yaratıcının insanı kendi başına bıraktığını kabul eden bir felsefi akım ya da inanç biçimidir. Deizm, peygamberleri ve Kutsal kitapları reddeder.

2022 Yılı Atama ve Nakil Talepleri İle İlgili Duyuru

  • dib



2022 Yılı Atama ve Nakil Talebinde Bulunacak Olan Personel ile İlgili Duyuru

Bu duyuru, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle
Atanmalarına İlişkin Yönetmelik ile Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme
Yönetmeliğinde yer alan hükümler çerçevesinde hazırlanmıştır. Duyuruda yer almayan hususlarda,
ilgili meri mevzuat hükümleri geçerlidir.
Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 41 inci maddesinin 1 inci fıkrası
gereği; 1-31 Mart 2022 tarihleri arasında dini yüksek ihtisas merkezi müdürü, eğitim merkezi müdürü,
il müftü yardımcısı, ilçe müftüsü, eğitim görevlisi, başvaiz, uzman vaiz, cezaevi vaizi, vaiz, şube
müdürü, murakıp, din hizmetleri uzmanı, eğitim uzmanı, sayman ve şef unvanlarında görev yapan
personelin istekleri üzerine görev veya yer değiştirme talepleri alınacaktır.

2020 MBSTS Soru ve Cevapları

  • sinavlar



MBSTS NEDİR?
DİB MBSTS gerek kadrolu olsun gerekse sözleşmeli Diyanet İleri Başkanlığı bünyesinde görev alan tüm çalışanların girebileceği sınav türüdür.
Adaylar belirtilen sebeplerle sınava katılım sağlar ve başarı sonucu puanlarına göre yerleştirmeleri yapılır.

MBSTS NE İŞE YARAR?

a) Cami görevlilerinin görev yeri değişikliği,

b) Başkanlığımız personelinden başka unvanlarda görev yapmakta iken Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip veya müezzin-kayyım unvanlarına müktesebi olanların naklen, müktesebi olmayanların ilk defa naklen atanmaları,

c) Kariyer basamaklarında yükselmeler,

Konya'da görevli İmam Uluslararası yarışmada ikinci oldu

  • dib

Konya'da imamlık görevini yürüten Abdurrahim Kahya Uluslararası Hat Yarışmasında dünya ikincisi oldu.

Konya'nın Selçuklu İlçesi Naim Gilisıralıoğlu Camii İmam Hatibi Abdurrahim Kahya, Al Baraka Türk tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Hat Yarışmasında 2. Oldu.



Hat yarışmasına Celi Divanı alanında katılan İmam Abdurrahim Kahya, hazırlamış olduğu hat eseriyle jüri tarafından 2.liğe layık görüldü.

Yaklaşık 10 yıldır imamlık görevini yürüten Abdurrahim Kahya, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Hüsn-ü Hat eğitiminin yanı sıra, uzun yıllar memuriyet görevinin yanında, hat sanatına dair çalışmalarını devam ettirerek, cami cemaatine örnek olmaktadır.

Yarışmaya katılan katılımcılardan, 1. nci olanlara 40 bin TL, ikinciye 30 bin TL, 3. olanlara 20 bin TL ödül hediyesi bulunmakta olup, para ödülünün yanı sıra, bu tarz yarışmaların hattatlar arasında "icazet" alma anlamı taşıdığı aktarılmıştır.

MAÖL e-Yaygın kitap ihtiyaç modülü sistemine giriş

  • AÖL



Halk Eğitimi Merkezlerinin 2018-2019 eğitim öğretim yılı Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kitap ihtiyaçlarını belirleyerek 25 Nisan - 11 Mayıs 2018 tarihleri arasında e-Yaygın kitap ihtiyaç modülü üzerinden sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.

AÖL e-Yaygın kitap ihtiyaç modülü sistemine giriş için tıklayınız

Yüz yüze eğitim yapan Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin 2018-2019 eğitim öğretim yılında ihtiyaç duyacakları Yüz Yüze Alan Ortak Ders kitapları da;



Kur’an-ı Kerim (9- 10- 11 -12)



Arapça (9- 10-)

AÖİHL 2017/2.dönem sınavı soru ve cevap anahtarı açıklandı

  • AÖL



31 Mart - 01 Nisan 2018 tarihlerinde 3 oturum olarak gerçekleştirilen Açık Öğretim Liseleri (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) 2017/2.dönem Sınavı soru ve cevap anahtarı açıklandı.

1. Oturum soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız.
2. Oturum soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız.
3. Oturum soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız.