Archive

Nisan 3rd, 2018

YÖKDİL denklikte kullanılabiliyor mu?

YÖKDİL sınavının ardından uzun süre geçmesi nedeniyle sonuç tarihi araştırmaları başladı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen 17 Mart tarihli YÖKDİL sınav sonuçları https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/giris adresi üzerinden erişime açılacak. Peki YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

İlk kez geçtiğimiz yıl yapılan YÖKDİL sınavı 17 Mart Cumartesi günü dördüncü kez gerçekleşti. Sınavın üzerinden günler geçmesi nedeniyle sonuç araştırmaları yoğunlaştı. YÖKDİL soruları ve cevapları geçtiğimiz günlerde http://yokdil.yok.gov.tr/ adresi üzerinden erişime açılmıştı. Peki YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Mart 26th

Yeni üniversite sınav sisteminde neler değişti?

Üniversite adayları Türkçe ve matematikten hiç net çıkaramazsa fen bilimleri ve sosyal bilimler testlerindeki tüm soruları doğru cevaplasa bile tercih yapma hakkını kaybedecek. Bu yüzden üniversitelerin kontenjanları boş kalabilir.

Mart 16th

AÖF final sınav tarihinde değişiklik yapıldı

AÜ Açıköğretim İktisat ve İşletme fakültelerinin 2017-2018 öğretim yılı bahar dönemi dönem sonu sınavları 26-27 Mayıs'ta yapılacak.

- Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim İktisat ve İşletme fakültelerinin 2017-2018 öğretim yılı bahar dönemi dönem sonu sınavları yapılan değişiklikle 26-27 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

AÜ'den yapılan yazılı açıklamada, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ve ilk defa gerçekleştirilecek Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları Sınav tarihlerinin, Milli Eğitim Bakanlığınca 2-3 Haziran olarak yeniden belirlendiği kaydedildi.

Bu nedenle 2-3 Haziran'da yapılması planlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2017-2018 öğretim yılı bahar dönemi dönem sonu sınavlarının 26-27 Mayıs'ta gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Şubat 23rd

Asker öğretim görevlilerinin ataması nasıl yapılacak?

"Yardımcı doçentlik" kadrosu yerine "doktor öğretim üyesi" kadrosunun ihdas edilmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

"Yardımcı doçentlik" kadrosu yerine "doktor öğretim üyesi" kadrosunun ihdas edilmesini öngören, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek kanunlaştı.

Kanuna göre, "yardımcı doçentlik" kadrosu yerine, "doktor öğretim üyesi" kadrosu ihdas edilecek.

Öğretim elemanları, yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyeleri öğretim görevlileri ve araştırma görevlilerinden; öğretim üyeleri ise profesör, doçent ve doktor öğretim üyesinden oluşacak.

Şubat 21st

Yabancı Dil Tazminatına Esas Sınavların Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

Yabancı dil tazminatında güncel bilgiler ve 2018 yılı miktarları...

Yabancı Dil Tazminatı Hangi Kamu Personeline Ödenmektedir?

Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu hükümlerine göre almakta olan personele (kadro karşılık gösterilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalışan personel dahil) ödenmektedir.

Yabancı Dil Tazminatı Hangi Mevzuata Göre Ödenmektedir?

Yabancı dil tazminatı; 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi uyarınca ödenmektedir. Yabancı dil tazminatı miktarları ise 11/4/1997 tarihli Başbakan Onayı ile belirlenmektedir.

Hangi Diller İçin Yabancı Dil Tazminatı Ödenmektedir?

Şubat 19th

AÖF Uygulama Dersleri Nelerdir?

2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi İÖLP, OÖLP ve Çocuk Gelişimi Önlisans Programına ilişkin duyurulara http://aofuygulamadersleri.anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

AÖF Uygulama Derslerine Ulaşmak için Tıklayınız

Şubat 10th

AÖF 4 yanlış 1 doğruyu götürme sistemi kalkıyor mu?

Binlerce kişinin yoğun itirazda bulunduğu geçtiğimiz sene yürürlüğe giren AÖF 4 yanlış 1 doğruyu götürme sistemi kaldırılıyor mu? Açıköğretim fakültesinde okuyan bazı öğrenciler bu uygulamanın kaldırılması için Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvurdu. İşte tüm detaylar...

Geçtiğimiz dönem yürürlüğe giren açıktan üniversite okuyanları ilgilendiren 4 yanlış 1 doğruyu götürme sistemi yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Bununla birlikte binlerce kişi konuyla ilişkin itirazda bulundu. AÖF'te öğrenim gören bazı öğrenciler, sınavlarda dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulamasının kaldırılması için Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvurdu. Peki 2018 yılı itibariyle AÖF 4 yanlış 1 doğruyu götürme sistemi değişiyor mu? İşte tüm merak edilenler...

AÖF 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRME SİSTEMİ DEĞİŞİYOR MU?

Ocak 25th

Akademisyenler için mecburi hizmet mi geliyor?

YÖK, basında yer alan akademisyenlere mecburi hizmet getirildiğine yönelik haberlerin gerçek olmadığını belirtti.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), akademisyenlere "mecburi hizmet" şartı getirilmesinin söz konusu olmadığı belirtildi.

YÖK tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, akademisyenlerin 2 yıl boyunca "mecburi hizmet" yapacağına ilişkin basında yer alan haberler gerçeği yansıtmıyor.

Üretim Reform Paketi kapsamında geçen yıl Temmuz ayında yayınlanan ve 2547 sayılı kanuna eklenen maddeye göre, bir üniversitede doktorasını bitirenlerin en fazla yüzde 20'si, aynı üniversitenin yardımcı doçent kadrolarına atanabilecek, geriye kalan yüzde 80'i ise doğu ya da batı illeri gözetilmeksizin farklı bir üniversitede bir eğitim öğretim yılı boyunca çalışmak koşuluyla doktorasını bitirdikleri üniversitede yardımcı doçent olabilecek.

Ocak 12th

AÖF Proje Ödev konusunu nereden öğreneceğim?

Ödev/Proje konularınızı http://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden dersinizin duyurular bölümünden öğrenebilirsiniz. ekampus sistemine nasıl giriş yapabileceğinizi e-kampus giriş rehberinden öğrenebilirsiniz.

e-kampus giriş rehberi için tıklayınız

Ocak 11th

AÖF sınavlarına hangi kimliklerle girilmesi yasaklandı?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinin sınavlarına artık nüfus cüzdanı ve pasaport dışındaki ''öğrenci kimlik kartı, sürücü ehliyeti, baro kartı, mesleki kimlik kartları ve askeri kimlik belgesi" gibi kimliklerle girilmesi yasaklandı.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinin güz dönem sonu sınavına girecek öğrencilerin nüfus cüzdanı dışındaki kimliklerinin ibrasının geçersiz olacağı bildirildi.

AÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Ocak 10th

MSÜ sınav sonuçları yalnızca sınavın yapıldığı yıl için mi geçerlidir?

Askeri öğrenci olmak isteyen adaylar merakla bazı sorulara cevap arıyor. MSÜ başvuruları ne zaman başlayacak ve kimler başvurabilecek. Milli Savunma Üniversitesi başvuru şartları neler ve başvurular hangi tarihlerde gerçekleştirilecek. İşte harp okullarına başvuru yapmak isteyenlerin araştırdığı sorular ve Milli Savunma Bakanı tarafından yapılan açıklamalar...

Askeri öğrenci olmak için belli şartlar dahilinde olmak ve Milli Savunma Üniversite’sine başvuru yapmak gerekiyor. MSÜ başvurularının yapılacağı tarihi kaçırmak istemeyen askeri okul adayları bu konuda araştırmalarını sürdürüyor. Harp okullarında askeri öğrenci olmak için hangi şartlar gerekiyor? MSÜ başvuru koşulları neler? İşte adayların aradığı cevaplar…

MSÜ BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Aralık 28th, 2017

AÖF Smart TV platformu için ücret ya da kayıt şartı bulunuyor mu?

Anadolu Üniversitesi Smart TV platformunda, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde yer alan 20.000’e yakın eğitim videosu ve Khan Akademi Türkiye’ye ait 6.915 video ücretsiz olarak hizmete sunulmuştur.

Açıköğretim Sistemi ücretsiz eğitim videosu tıkla indir

Bu platformda yer alan videolara, fakülte / bölüm / ders / ünite ve video türü seçerek ulaşabileceğiniz gibi, arama yaparak da ulaşabilirsiniz.

Bu platformda Açıköğretim Sistemine ait olan videolar, üretildikçe otomatik olarak yayınlanmaya devam edecektir.

Platformdan yararlanmak için herhangi bir ücret ya da kayıt şartı bulunmamaktadır. Videoların yayın hakkı Anadolu Üniversitesi ve Khan Academy’ye aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz, farklı kanallarda ya da ortamlarda oynatılamaz.

Aralık 12th

Açıköğretim Sisteminde dijital imza dönemi başladı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bürolarında dijital imza kullanılmaya başlandı. Kağıt israfını önleyen çevre dostu proje sayesinde Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, bürolarda imzalanması gereken belgeler için çıktı almadan imza talebinde bulunabiliyor.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bürolarında dijital imza kullanılmaya başlandı. Kağıt israfını önleyen çevre dostu proje sayesinde Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, bürolarda imzalanması gereken belgeler için çıktı almadan imza talebinde bulunabiliyor.

İmzaların dijitalleştirilmesi ile öğrenciler, kimliklerini doğrulamak için elle yazılmış imza davranış biyometrelerini kullanıyor. İmzalama işlemi sırasında şekil, hız, darbe, kalem basıncı ve zamanlama bilgisi analiz edilerek ekrana yansıtılıyor. İmza tabletleri ile ıslak imza, yasal olarak ıslak mürekkebe eşdeğer dijital imzaya dönüştürülüyor.

Kasım 26th

AÖF Sınavlarında Kullanılmasına İzin Verilen Örnek Hesap Makineleri

Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır.

Bakınız Sınavda Uyulacak Kurallar (Madde 2)

Sınavlarda Kullanılmasına İzin Verilen Örnek Hesap Makineleri

Sınavlarda Kullanılmasına İzin Verilmeyen Örnek Hesap Makineleri

Kasım 17th

Açıköğretime puan türü gelince boş kontenjanlar doldu mu?

İlkokuldan üniversiteye toplam 25 milyon öğrenciden 5 milyonu açıköğretimde okuyor. Yani öğrencilerin 5'te biri okul yüzü görmeden sözde eğitim alıyor. Ortaokulda 198 bin, lisede 1,1 milyon, üniversitede de 3,3 milyon açıköğretim öğrencisi bulunuyor. Liselere girişte getirilen yeni sistemle açıköğretimdeki öğrenci sayısının artacağına yönelik endişeler var.

Sponsorlu bağlantılar

Son yorumlar