AÖF Mezuniyet Sorgulama 2018



AÖF Öğrenci Girişi Yapmak için Tıklayınız


AÖF Mezuniyet Tarihi Öğrenme,Açıköğretim Diploma Sorgulama,AÖF Diploma Sorgulama,AÖF Mezuniyet Belgesi...

Not: Açıköğretim Fakültesinden mezun olup olmadığınız hakkında, AÖF Öğrenci Girişi yaparak ulaştığınız size özel sayfanızda bilgilendirme yapılacaktır.


AÖF Mezuniyet Şartları Nelerdir?

Kayıtlı olduğu önlisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans bölümünde en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans veya önlisans diploması verilir.

Mezunlara verilen diploma ve diğer belgelerle ilgili açıklamalar aşağıda verilmektedir.

AÖF Diplomamı Ne Zaman Nereden Alabilirim?

Diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçları İnternetten açıklandıktan sonra (staj yükümlülüğü bulunan öğrencilerin stajlarını tamamladıklarını belgeledikten, laboratuvar uygulaması bulunan öğrencilerin laboratuvar çalışmasını tamamladıktan) 20 gün içinde hazırlanarak mezunlarımıza verilmek üzere bağlı oldukları AÖF bürolarına gönderilmektedir.

Mezunlarımız bağlı oldukları AÖF bürosuna öğrenci kimlik kartıyla bizzat başvurarak kendileri veya yasal vekilleri imza karşılığında diplomalarını alabilirler. Bunların dışında hiç kimseye diploma verilmez. Diplomalar öğrencinin adresine veya istediği resmî kurumlara posta veya kargo ile gönderilmez. AÖF büroları arasında diploma gönderme işlemi yapılmaz. Ayrıca mezunlara diploma asılları verildiğinden onaylı fotokopileri verilmez.

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden mezun olan öğrencilerimizden bazıları resmî veya özel kuruluşlara verilmek üzere onaylı diploma fotokopisi istemektedirler. 31 Temmuz 2009 tarih ve 27305 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan “Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğinin” 8/d maddesinde “İstenen belgenin aslının getirilmesi hâlinde, belgenin fotokopisi, aslının uygunluğu kontrol edildikten sonra ilgili görevli tarafından isim ve unvan yazılarak tasdik edilir.” denilmektedir. Onaylı diploma fotokopisi isteyen resmî ve özel kuruluşların bu maddeye göre diploma fotokopisini onaylayarak işlem yapmaları gerekmektedir.

Diplomalar sınav sonuçları açıklandıktan sonra en kısa sürede hazırlanarak mezunların bağlı oldukları AÖF bürosuna gönderildiği için mezunlarımıza diploma haricinde geçici mezuniyet belgesi, öğrenim belgesi, yazı gibi mezuniyeti belirten hiçbir belge verilmemektedir. Bu nedenle mezunlar Dekanlık, Merkez Büro veya AÖF bürolarından diploma dışında herhangi bir mezuniyet belgesi talebinde bulunmamalıdır; bu yöndeki talepler kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

Fakülteye öğretim gideri ve öğrenim ücreti/öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin diplomaları borçlarını ödemedikçe verilmemektedir.

Diploma düzenlendikten sonra AÖF bürosundan diplomanızı teslim almadan diploma üzerindeki kimlik bilgilerinizin doğruluğunu (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi vb. resmî bir kimlik belgesi ile) kontrol ediniz.

Ayrıca, mezuniyet tarihinden sonra kimlik bilgilerinde bir değişiklik olması hâlinde buna göre yeni diploma düzenlenmeyecektir.


Lisans Bölümünde Okurken Önlisans Diploması Alınması

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri lisans bölümü öğrencilerinden, ilk dört yarıyılından en az 120 AKTS kredilik ders alarak, başarılı olan, FF, YZ ve DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getirenler, bölümden kaydını sildirmek koşuluyla önlisans diploması alabilirler.

Önlisans diploması almak için sınav sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 10 gün sonra AÖF bürosuna, "kaydınızın silinerek önlisans diploması düzenlenmesi isteğini açıkça belirten" imzalı, adresli dilekçeniz ve öğrenci kimlik kartınız ile bizzat başvurmanız gerekmektedir. Fakülteye öğretim gideri ve öğrenim ücreti/öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin önlisans diploması talebinde bulunmadan önce bu borçlarını bankaya ödemeleri gerekmektedir.

Önlisans diploması için başvurduktan 15 gün sonra bağlı olduğunuz AÖF bürosundan bizzat veya yasal vekiliniz aracılığı ile imza karşılığında önlisans diplomanızı alabilirsiniz. Diplomalar posta ile gönderilmez, AÖF büroları arasında diploma gönderme işlemi yapılmaz. Ayrıca mezunlara diploma asılları verildiğinden onaylı fotokopileri verilmez.

Hazırlanan önlisans diplomasındaki kimlik bilgilerinin doğruluğunun kontrol edilebilmesi için diplomanızı teslim alırken kimlik bilgilerinizi gösteren resmî bir kimlik belgesinin yanınızda bulunması gerekmektedir.

Diploma Eki (Diploma Supplement)

“Diploma Eki”, diploma ile birlikte verilen ve verildiği kişinin sahip olduğu derece ve derecenin düzeyi, içeriği ve işlevi hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi amaçlayan uluslararası bir belgedir. Bu belge ayrıca ulusal eğitim sistemini açıklayan bilgileri içermektedir.

“Diploma Eki”, diplomaya ek bir belge olup diploma yerine kullanılamaz; ancak diploma ile birlikte geçerlidir.

“Diploma Eki”nin en önemli amaçlarından biri, yükseköğretimde şeffaflığı artırmak ve dolayısıyla derecelerin akademik ve mesleki açıdan adil ve tarafsız bir şekilde değerlendirilmesini sağlamaktır. “Diploma Eki”nde herhangi bir yargı ya da önermeye yer verilmez.

Yeniden Lisans ve Önlisans Diploması Düzenlenmesi

Diplomanın kaybı veya kullanılamaz duruma gelmesi hâlinde, mezunlara daha önce verilen diplomadaki bilgilerin aynen yer alması koşuluyla yeni bir diploma düzenlenir. Bu diplomanın ön yüzünde “İkinci Nüsha (Duplicate Copy)” ibaresi yer alır. “İkinci Nüsha Diploma”nın da kaybı hâlinde diplomanın kaçıncı defa verildiğini gösteren ikinci nüsha diploma düzenlenir.

“İkinci Nüsha Diploma” isteyenler, Anadolu Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün T.C. Ziraat Bankası Anadolu Üniversitesi Şubesi TR 070001001900400036895009 IBAN numaralı hesabına ₺80.00 tutarındaki ücreti ödeyip bankadan aldıkları dekontun aslını dilekçelerine ekleyerek AÖF bürosuna başvurabilirler. “İkinci Nüsha Diploma”, başvurudan itibaren en geç 20 gün içerisinde düzenlenmektedir. Düzenlenen “İkinci Nüsha Diploma”nızı bağlı olduğunuz AÖF bürosundan bizzat veya yasal vekiliniz aracılığı ile imza karşılığında alabilirsiniz.

“İkinci Nüsha Diploma” düzenlenebilmesi için ödemeniz gereken tutarın bankaya mektup, posta havalesi, EFT, kargo vb. yolla gönderilmesi hâlinde işlem yapılmaz ve yatırılan tutar iade edilmez.

Kaybolan diplomanın bulunması veya “İkinci Nüsha Diploma” düzenletilmesinden vazgeçilmesi hâlinde bankaya yatırılan tutar geri verilmez.

Not Durum Belgesi (Transkript)

Mezun olan öğrencilere “Diploma”, “Diploma Eki (Diploma Supplement)” yanında “Not Durum Belgesi (Transkript)” verilir. “Not Durum Belgesi” öğrencilerin fakültedeki öğrenimleri süresince aldıkları derslerdeki başarı durumunu gösteren bir dökümüdür.

Hâlen kayıtlı olan öğrencilere verilen “Not Durum Belgesi”, öğrencinin geçmiş dönemlerde aldığı derslerdeki durumunu göstermektedir.

“Not Durum Belgesi”; öğrencilerin kendilerine verilebileceği gibi dilekçelerinde belirttikleri kişi, kurum ve kuruluşlara da gönderilmektedir.

Açıköğretim Fakültesi önlisans programları veya meslek yüksekokullarını tamamlayıp dikey geçişle Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine kayıt yaptırıp mezun olan öğrencilerin, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 6/6. maddesi uyarınca, genel not ortalaması lisans bölümlerinde almış olduğu derslere göre belirlenir.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Açıköğretim Tüm Soru ve Sorunlar için İletişim Bilgileri :


Yazışma Adresi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yunusemre Kampüsü Tepebaşı 26470 Eskişehir/Türkiye


Basın ve Halkla İlişkiler Tel: 0 (222) 335 05 81 Dahili 2776
Fax: 0 (222) 320 07 58
Açıköğretim Etkileşim Merkezi 444 10 26