2018 yılı Subat ayı konuları

Diyanet Müezzin-kayyım Açıktan Alım Sınavı Sonuç ve Tercihleri Açıklandı mı?

  • dib



2017 Yılı Açıktan Alım Sınavı’ na (Müezzin-kayyım) katılan adaylar, sınav sonuçlarını

https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden öğrenebileceklerdir. Sözlü sınav sonucuna göre belirlenen kontenjanlara göre tercih yapmaya hak kazanan adaylar tercih işlemlerini 30.01.2018 ile 05.02.2018 tarihi saat 23:55’e kadar Başkanlığımız DİBBYS programındaki https://dibbys.diyanet.gov.tr/sinav/kurumdisi adresi üzerinden yapacaklardır.



Adaylar yerleştirme sonuçlarını https://dibbys.diyanet.gov.tr/sinav/kurumdisi adresi üzerinden 07.02.2018 tarihinde öğrenebileceklerdir.

Müftüler için nikah verme yetkisi ile ilgili genelge yayımlandı

  • dib



Diyanet, çok tartışılan müftülere nikah verme yetkisi ile ilgili dikkat çekici bir genelge yayımladı. Buna göre müftüler, evliliğe engel bir durum tespit edildiğinde nikah kıymayacak. Evlilik yapılırken taraflardan birinin, baskı altında olduğu hissedilirse de nikah işlemi ertelenecek.


Diyanet İşleri Başkanlığı, nikah kıyma yetkisi verilen müftülerin görev ve sorumluklarını içeren bir genelge yayımladı. Tüm il ve ilçe müftülüklerine gönderilen genelgede önemli başlıklar var. İşte detaylar...

Müftüler, nikah kıyma yetkilerini görev yaptıkları il, ilçe, belediye ve köy sınırları içerisinde kullanabilecek, eşlerden birinin yabancı uyruklu olması halinde müftülüklerin evlendirme yetkisi bulunmayacak.

Hac Kesin Kayıt Kontenjan Belgesi Nasıl Alınır?

  • dib



HAC ORGANİZASYONUNA KESİN KAYIT (KONTENJAN) BELGESİ ALIMI AŞAMALARI

1- TC Kimlik numaranızı ve Güvenlik resmini ilgili bölüme yazarak ARA butonuna basınız.

2- Sistemde kayıtlı telefonunuzun yanınızda ve açık olmasına dikkat ediniz.

3- Hacca gitmek istediğiniz Organizasyonu (Diyanet veya Acenta) seçiniz.

4- Hac Kayıtları ile ilgili detaylı bilgilere http://hac.diyanet.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.


HAC ORGANİZASYONUNA KESİN KAYIT YAPTIRABİLİR BELGESİ

Diyanet Gençlik Çalışmaları Yönergesine Göre Çalışmalar Nasıl Yürütülecek?

  • dib



Diyanet, Türkiye genelinde her ortaokul ve lisenin tüm kademelerindeki tüm sınıflarında birer 'temsilci' belirleyecek, bunların da üzerinde birer 'okul sorumlusu' olacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, hazırladığı "Gençlik Çalışmaları Yönergesi" ile okullarda yeni yapılanmaya gidecek. Diyanet, gençlere yönelik çalışmalarının yol haritasını belirlediği, "Gençlik Çalışmaları Yönergesi"ni illere gönderdi. Yönergede manevi rehberlik ve din hizmetlerinin, gençlere talep doğrultusunda ve tamamen gönüllülük esasına göre sunulacağı belirtildi. Program hazırlanırken, "inanç ve ibadetin gençlerin ruh sağlığında oluşturacağı olumlu etkilerin" göz önünde bulundurulacağı ifade edilen yönergede, "hiçbir genç dışarıda bırakılmayacak şekilde" hizmet verilmesi istendi. Yönergeye göre, çalışmalar şöyle yürütülecek:

Diyanet Taşeronların Kadro Başvuru Sonuçlarını Açıkladı

  • dib



Başkanlığımız merkez teşkilatında temizlik ve güvenlik hizmet alımı yoluyla çalıştırılan taşeron firma personelinden, 24 Aralık 2017 Tarihli Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 01.01.2018 tarih ve 30288 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin Geçici 23. ve 24 üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçmek üzere başvuruda bulananların durumu, tebliğde belirtilen kriterler dâhilinde yapılan ön inceleme ve esas inceleme sonucunda başvurusu kabul ve reddedilenlere ait isim listesi aşağıda belirtilmiştir.

AÖF 4 yanlış 1 doğruyu götürme sistemi kalkıyor mu?

  • anadolu



Binlerce kişinin yoğun itirazda bulunduğu geçtiğimiz sene yürürlüğe giren AÖF 4 yanlış 1 doğruyu götürme sistemi kaldırılıyor mu? Açıköğretim fakültesinde okuyan bazı öğrenciler bu uygulamanın kaldırılması için Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvurdu. İşte tüm detaylar...

Geçtiğimiz dönem yürürlüğe giren açıktan üniversite okuyanları ilgilendiren 4 yanlış 1 doğruyu götürme sistemi yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Bununla birlikte binlerce kişi konuyla ilişkin itirazda bulundu. AÖF'te öğrenim gören bazı öğrenciler, sınavlarda dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulamasının kaldırılması için Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvurdu. Peki 2018 yılı itibariyle AÖF 4 yanlış 1 doğruyu götürme sistemi değişiyor mu? İşte tüm merak edilenler...

AÖF 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRME SİSTEMİ DEĞİŞİYOR MU?

Yabancı Dil Tazminatına Esas Sınavların Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

  • anadolu



Yabancı dil tazminatında güncel bilgiler ve 2018 yılı miktarları...

Yabancı Dil Tazminatı Hangi Kamu Personeline Ödenmektedir?

Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu hükümlerine göre almakta olan personele (kadro karşılık gösterilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalışan personel dahil) ödenmektedir.

Yabancı Dil Tazminatı Hangi Mevzuata Göre Ödenmektedir?

Yabancı dil tazminatı; 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi uyarınca ödenmektedir. Yabancı dil tazminatı miktarları ise 11/4/1997 tarihli Başbakan Onayı ile belirlenmektedir.

Hangi Diller İçin Yabancı Dil Tazminatı Ödenmektedir?

Kıraat İlmi Eğitimi Merkezleri”nin ilki açıldı

  • dib



Beş üniversitede açılması planlanan “Kıraat İlmi Eğitimi Merkezleri”nin ilki Bingöl Üniversitesi’nde açıldı. Amaç, “Kur’an bülbülleri yetiştirmek” olarak açıklandı.

Yükseköğretim Kurulu’nca (YÖK) belirlenen beş üniversitede açılması planlanan ve amacı ile kapsamı Resmi Gazete’de yayımlanan “Kıraat İlmi Eğitimi Merkezleri”nin ilki önceki gün Bingöl Üniversitesi’nde açıldı. YÖK’ün, “İhtisaslaşma projesi” kapsamında açılmasını kararlaştırdığı merkezlerin amacı ise “Kur’an bülbülleri yetiştirmek” olarak açıklandı.

Erdoğan’ın ‘kıraat hocası’ açılışta

Asker öğretim görevlilerinin ataması nasıl yapılacak?

  • anadolu



"Yardımcı doçentlik" kadrosu yerine "doktor öğretim üyesi" kadrosunun ihdas edilmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

"Yardımcı doçentlik" kadrosu yerine "doktor öğretim üyesi" kadrosunun ihdas edilmesini öngören, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek kanunlaştı.

Kanuna göre, "yardımcı doçentlik" kadrosu yerine, "doktor öğretim üyesi" kadrosu ihdas edilecek.

Öğretim elemanları, yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyeleri öğretim görevlileri ve araştırma görevlilerinden; öğretim üyeleri ise profesör, doçent ve doktor öğretim üyesinden oluşacak.

Uluslararası İlahiyat Programı başvuru kılavuzu yayımlandı

  • dib



2018 Uluslararası İlahiyat Programı başvuruları başladı… .

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından koordine edilen ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarına yönelik Türkiye'de ilahiyat öğrenimi imkânı sunan Uluslararası İlahiyat Programı (UİP) 2018 yılı başvuruları başladı.

26 Şubat 2018 tarihinde başlayan başvurular, 06 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecek. Başvurmak isteyen adaylar Uluslararası İlahiyat Programı başvuru sayfasından (www.diyanet.gov.tr) (duyurular) online olarak başvurularını yapabilecekler.